Nieuws, recensies en lezingen over De Geldbubbel
Columnist FTM

Vanaf 3 oktober 2012 ben ik columnist voor de website Follow the Money. Op deze link is mijn eerste column te lezen, 'De dood of de gladiolen':

http://www.ftm.nl/followleader/schuld-is-het-fundament-van-onze-welvaart.aspx

Boekrecensie

Een recensie van 'De geldbubbel' op Follow the Money door Arne van der Wal:

http://www.ftm.nl/original/recensie-de-geldbubbel.aspx

Interview met Poliziek.info

David Frankenhuis van www.polziek.info stelde me een aantal vragen over mijn boek 'De geldbubbel':

http://poliziek.info/interview-sander-boon-toekomst-financiele-markten/

Interview met Edelmetaal-info

Wilbert Geers van Edelmetaal-info stelde me tien vragen over de crisis, goud en mijn boek 'De geldbubbel':

http://www.edelmetaal-info.nl/2012/08/10-vragen-aan-sander-boon/

Boekrecensie

Een recensie van 'De geldbubbel' op Poliziek, een website van David Frankenhuis:

http://poliziek.info/recensie-de-geldbubbel-boon/

Wat lezers vinden

In de nasleep van de financiële crisis en van de huidige economische crisis, krijg je wel meer boeken die op een intelligente wijze proberen om een analyse te maken van de ontwikkeling van deze zaken en gebeurtenissen, en wel degelijk op een erudiete wijze de duiding brengen van wat er allemaal mis ging en hoe het allemaal beter had kunnen gaan. Zonder cynisme... het gaat helaas te vaak over mensen die de geschiedenis herschrijven, en après coup is het steeds gemakkelijk. Dit gevoel heb je niet met dit boek, want het brengt niet zomaar een verhaal over de economische ontwikkelingen, maar brengt op een opmerkelijke wijze een intelligente analyse van het geldbeleid van de laatste jaren van de internationale instellingen en de overheden, en de manier waarop dit de kleine en grote spaarders in de problemen wist te stellen. Een uit de hand gelopen beleid waar de klassieke en vaste normen en regels die vroeger werden gehanteerd en werden verlaten, en eigenlijk leidden naar de situatie die we vandaag kennen. Maar de auteur gaat nog verder door ook de oplossingen aan te reiken en deze te onderbouwen en toegankelijk te maken, wat een noodzakelijk realisme onderstelt, en ook breng. Het is een boeiend en vlot leesbaar boek, voor wie ook eens op macro-economisch vlak de zaken eens onder ogen wil hebben, en met enige recul de zaken ook eens in een ander perspectief wil zien. Knap werk, dat erin slaagt om onconventionele benaderingen te brengen, die nog overtuigend zijn ook, en toegankelijk voor iedereen die wel eens een inspanning wil leveren in een ernstig werk.

http://www.vanstockum.nl/boeken/economie-bedrijf/internationale-financiele-economie/nl/de-geldbubbel-sander-boon-9789047004073/

Wat lezers vinden

Indrukwekkend boek

Lang geleden dat ik een boek in een adem heb uitgelezen. Dit boek beschrijft op een indringende manier de geldverslaving van overheid en maatschappij. Er moet meer en meer geld (krediet) bij om de werking van de verslaving (economische groei) te financieren totdat er geen groei meer mogelijk is en de weg naar krimp (schuldenreductie en bezuinigingen) is ingeslagen. Dit boek voorspelt weinig 'goeds' voor de nabije toekomst.......

http://www.managementboek.nl/boek/9789047004073/de-geldbubbel-sander-boon

Wat lezers vinden

Indrukwekkende, heldere en onthutsende beschouwing

Het blijkt mogelijk om de crisis en hoe het zo ver heeft kunnen komen zo te beschrijven dat het voor de economische/financiele leek leesbaar en helder is, terwijl je toch niet het idee hebt dat er consessies zijn gedaan aan volledigheid en accuraatheid. Dat is al een prestatie op zich.

Wie kun je vertrouwen als argeloze burger, wanneer alle partijen die een aandeel hebben in de crisis zulke grote belangen hebben in de instandhouding van het systeem dat eraan ten grondslag ligt? Vooral als de burger voor zijn informatie afhankelijk is van diezelfde partijen is dit een zeer pertinente vraag.

Sander Boon heeft een enorme hoeveelheid kennis van ons huidige financiele systeem en zijn ontwikkelingsgeschiedenis en is er tegelijkertijd voldoende onafhankelijk van om de vinger op soms zeer zere plekken te leggen. En passant schetst hij ook nog eens duidelijke scenario's voor de nabije en verdere toekomst, die kunnen helpen ons op de onvermijdelijke klappen voor te bereiden.

Petje af.

Pluspunten: Toegankelijk, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg, Compleet, onafhankelijk

http://www.bol.com/nl/p/de-geldbubbel/1001004011830089/

Boekrecensie

Een recensie van 'De geldbubbel' op Market Minds, een initiatief van Robeco:

http://www.marketminds.nl/readersmarket/de-geldbubbel-die-wel-moest-knappen

Boekrecensie

Een recensie van 'De geldbubbel' op De Dagelijkse Standaard door Joost Niemoller:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/daarom-is-het-crisis-een-recensie

Interview met Sebastiaan Capel

Onlangs werd ik geïnterviewd door Sebastiaan Capel. Hij is gemeenteraadslid in Amsterdam voor D66 en ik sprak hem over de gevolgen van de schuldencrisis voor de stad:

lees hier het interview

Interview op Radio 1 Sportzomer

Op maandag 11 juni was ik te gast bij het radio 1 programma Sportzomer. Ik werd geïnterviewd door Thijs van den Brink over de geldinjectie van 100 miljard euro in Spaanse banken:

'Injectie in Spaanse economie' http://sportzomer.radio1.nl/nieuws-pagina/91/injectie-in-spaanse-economie.html

Interview op BNR

Op donderdag 7 juni was ik te gast bij het BRR programma Zaken doen met.. Ik werd geïnterviewd door Paul Laseur over mijn boek 'De geldbubbel":

'De geldbubbel' http://www.bnr.nl/programma/bnrzakendoenmet/869205-1206/zakendoen-met-heerlijk-helder-buitenlicht-en-de-geldbubbel

"De Geldbubbel" verschijnt 31 mei

Op donderdag 31 mei 2012 verschijnt het boek ‘De geldbubbel’. Vanaf maandag 4 juni is het in de boekwinkels en online verkrijgbaar.